Maškare u Opatiji

Novosti s gradilišta Zora Residence

Najbolja plaža u Hrvatskoj

Agent 007 u Opatiji

Bečki bal u Opatiji

U Opatiji je od 13. do 20. rujna održan tradicionalni Bečki tjedan.

Nastavljena izgradnja Zora Residence

Dana 15. rujna je službeno završila turistička sezona u Opatiji te se nastavlja izgradnja nekretnine Zora Residence.

Maškare u Opatiji

17. siječnja 2016. godine u Opatiji započinje tradicionalni karneval koji će trajati sve do 10. veljače. Veliki broj različitih aktivnosti očekuje u tom periodu sve posjetitelje Liburnijske rivijere: od auto utrke maskiranih automobila, raznih izložbi i dječjih aktivnosti, plesova pod maskama, pa sve do vrhunca događanja – karnevalske povorke kroz glavne ulice gradova rivijere, od Lovrana do Rijeke. Tijekom održavanja karnevala grad je prepun ljudi koji žele osjetiti jedinstvenu zabavnu atmosferu i glavni zimski događaj u gradu. 

Novosti s gradilišta Zora Residence

Izgradnja objekta Zora Residence napreduje u skladu sa planiranim terminima.  

U trenutnoj fazi građenja u potpunosti je završeno prizemlje zgrade. Podignut je zid na drugom katu i pripremaju se stropne ploče iznad drugog kata. 

Najbolja plaža u Hrvatskoj

Prije nekoliko dana  objavljeni su rezultati državnog natjecanja "Dani hrvatskog turizma".

Opatija je osvojila prva mjesta u dvije kategorije: naslov najboljeg wellness resorta u Hrvatskoj, te titulu najbolje plaže u Hrvatskoj koju je osvojila plaža "Lido".

Plaža Lido Bevanda Beach Resort  otvorena je za posjetitelje u ljetnoj sezoni 2015. U rekonstrukciju je uloženo više od 2 milijuna eura, a plaža se prostire na  3,5 tisuće kvadratnih metara.

Tijekom sljedeće godine na dijelu navedenog prostora planira se izgradnja  botaničkog vrta.

Agent 007 u Opatiji

Uskoro će na svjetskim ekranima izaći dvadeset i četvrti po redu film legendarne franšize o agentu Jamesu Bondu.

Poznati tajni agent sada osim martinija s votkom pije i pivo.

Naime, jedan od sponzora filma je i poznati pivski brend Heiniken.

Prije premijere filma objavljen je vrlo atraktivan i jedan od najdinamičnijih promotivnih videa o Heiniken-u. Naravno, glavnu ulogu igra engleski glumac Daniel Craig u liku Jamesa Bonda, a u pozadini je predstavljena prekrasna Opatijska rivijera.

U posljednje vrijeme holivudski producenti i redatelji sve češće obraćaju pozornost na ljepotu Kvarnerskog zaljeva, a posebno Opatije. Na primjer, nedavno je u Opatiji  snimana biografska drama "Lady Di" sa Naomi Watts u glavnoj ulozi, kao i serija u žanru kriminalne drame s Donaldom Sutherlandom - "Granice zločina". 

Bečki bal u Opatiji

U Opatiji je od 13. do 20. rujna održan tradicionalni Bečki tjedan. U okviru programa organiziran je AustroBall Rally 2015. Specifičnost rallya je u tome što mogu sudjelovati vozila s minimalno 250 konjskih snaga. Na manifestciji je sudjelovalo više od 120 automobila među kojima su najzastupljeniji bili: Ferrari, Aston Martin, Porsche, Mercedes-Benz, Bentley i drugi.

Značajka Austroball Rally-ja je što ima i humanitarni karakter, organizatori su uplatili novčanu svotu odjelu dječje onkologije bolnice u Grazu.

Kruna tjedna bio je „Bečki Bal“ koji se održao u Kristaloj dvorani hotela Kvarner, najstarijeg opatijskog hotela.

Nastavljena izgradnja Zora Residence

Dana 15. rujna je službeno završila turistička sezona u Opatiji te se nastavlja izgradnja nekretnine Zora Residence. Trenutno je završena konstrukcija podzemne etaže -2 te se radi na zidovima i ploči etaže -1. Planirani završetak ploče na etaži -1 je 01.10.2015. dok je završetak gradnje cijelog objekta planiran za proljeće 2016.g.

Prodaja i rezervacije stanova u Zora Residence je već otvorena te sve informacija o stanovima koji su vas se dojmili možete dobiti u odjelu prodaje tvrtke Adriatic Development Group d.o.o.

Napominjemo da je unatoč službenom kraju turističke sezone, vrijeme u Opatiji još uvijek divno i turisti još uvijek uživaju u velikom broju.